Ngerti carane nyebar

1. COVID-19 gampang nyebar saka wong menyang wong, utamane kanthi rute ing ngisor iki:

2. Antarane wong sing ana hubungane raket (udakara 6 kaki).

3. Liwat tetesan pernapasan sing diasilake nalika wong sing kena infeksi batuk, wahing, ambegan, nyanyi utawa ngobrol.

4. Tetesan pernafasan nyebabake infeksi nalika dihirup utawa disimpen ing membran lendhut, kayata sing ana ing njerone irung lan cangkem.

5. Wong sing kena infeksi nanging ora duwe gejala uga bisa nyebar virus marang wong liya.

Cara sing ora umum COVID-19 bisa nyebar

1. Ing kahanan tartamtu (umpamane, nalika ana wong ing papan sing katutup kanthi ventilasi sing kurang), COVID-19 kadang bisa disebar liwat transmisi udara.

2. COVID-19 nyebar ora umum liwat kontak karo permukaan sing kontaminasi.

Kabeh Wong Kudu

lambang lampu wisuh tangan

Cuci tangan asring

1. Cuci tangan asring nganggo sabun lan banyu paling ora 20 detik, sawise sampeyan wis ana ing papan umum, utawa sawise irung, watuk, utawa wahing.
2. Penting banget kanggo ngumbah:
3. Sadurunge mangan utawa nyiyapake panganan
4. Sadurunge ndemek rai sampeyan
5. Sawise nggunakake kamar mandhi
6. Sawise ninggalake papan umum
7. Sawise ndamu irung, batuk, utawa wahing
8. Sawise nangani topeng sampeyan
9. Sawise ganti popok
10. Sawise ngrawat wong lara
11. Sawise ndemek kewan utawa kewan ingon
12. Yen sabun lan banyu ora kasedhiya, gunakake sanitizer tangan sing paling ora ngemot 60% alkohol. Tutup kabeh permukaan tangan lan gosok nganti krasa garing.
13. Aja ndemek mripat, irung, lan cangkem nganggo tangan sing ora dicuci.

wong panah lambang cahya

Aja nganti cedhak

1. Ing njero omah sampeyan: Aja nganti cedhak karo wong sing lara.

2. Yen bisa, jaga 6 kaki ing antarane wong sing lara lan anggota rumah tangga liyane.

3. Ing njaba omah sampeyan: Sijine jarak 6 kaki ing antarane sampeyan lan wong sing ora manggon ing omah sampeyan.

4. Elinga yen sawetara wong tanpa gejala bisa uga nyebar virus.

5. Tetep paling sethithik 6 kaki (udakara 2 tangan) saka wong liya.

6. Jarak adoh saka wong liya iku penting banget kanggo wong sing duwe risiko luwih lara lara.

ikon lampu topeng sisih ndhuwur

Tutup tutuk lan irung nganggo topeng nalika ana wong liya

1. Topeng mbantu sampeyan ora entuk utawa nyebar virus.

2. Sampeyan bisa nyebar COVID-19 menyang wong liya sanajan sampeyan ora krasa lara.

3. Kabeh wong kudu nganggo topeng ing papan umum lan nalika wong sing ora manggon ing omah sampeyan, luwih-luwih yen langkah-langkah jarak sosial liyane angel dijaga.

4. Topeng ora dilebokake ing bocah cilik ing umur 2 taun, sapa wae sing ngalami ambegan, utawa ora sadhar, ora duwe kabisan utawa ora bisa nyopot topeng tanpa pitulungan.

5. Aja nggunakake topeng sing ditujokake kanggo petugas kesehatan. Saiki, topeng bedah lan respirator N95 minangka pasokan kritis sing kudu diwenehake kanggo petugas kesehatan lan responden pisanan liyane.

6. Terusake udakara 6 kaki ing antarane sampeyan lan wong liya. Topeng kasebut ora sulih saka jarak sosial.

ikon lampu tisu kothak

Tutup watuk lan wahing

1. Tansah tutuk cangkem lan irung karo jaringan nalika batuk utawa wahing utawa nggunakake njero sikut lan aja muntah.

2. Buang jaringan bekas ing sampah.

3. Langsung ngumbah tangan nganggo sabun lan banyu paling ora 20 detik. Yen sabun lan banyu ora gampang kasedhiya, tangan sampeyan ngresiki nganggo sanitizer tangan sing ngemot paling ora 60% alkohol.

ikon spraybottle

Resik lan disinfeksi

1. Resik lan disinfeksi permukaan sing asring disentuh saben dinane. Iki kalebu tabel, lawang, tombol lampu, meja, gagang, meja, telpon, keyboard, jedhing, kran banyu, lan wastafel.

2. Yen lumahing reged, resiki. Gunakake deterjen utawa sabun lan banyu sadurunge disinfeksi.

3. Banjur, gunakake disinfektan kluwarga. Lambang desinfektan rumah tangga sing terdaftar EPA sing umum bakal bisa digunakake.

ikon lampu medis sisih ndhuwur

Pantau Kesehatan Sehat

1. Waspada marang gejala. Watch demam, watuk, sesak ambegan, utawa gejala COVID-19 liyane.
2. Utamane penting yen sampeyan lagi nindakake tugas penting, mlebu kantor utawa papan kerja, lan ing setelan sing angel dijaga jarak fisik 6 kaki.
3. Coba suhu sampeyan yen gejala tuwuh.
4. Aja njupuk suhu sampeyan sajrone 30 menit olahraga utawa sawise ngombe obat sing bisa nyuda suhune, kayata acetaminophen.
5. Tindakake pandhuan CDC yen gejala tuwuh.

ikon lampu tisu kothak

Lindhungi Kesehatan Musim Flu Iki

Kemungkinan virus flu lan virus sing nyebabake COVID-19 bakal nyebar ing musim gugur lan musim salju iki. Sistem kesehatan bisa ditrapake kanggo ngobati pasien flu lan pasien COVID-19. Iki tegese vaksin flu sajrone 2020-2021 luwih penting tinimbang sadurunge. Nalika vaksin flu ora bakal nglindhungi COVID-19, ana akeh mupangat penting, kayata:

Vaksin flu 1. ditampilake kanggo nyuda resiko penyakit flu, rawat inap ing rumah sakit, lan pati.

2. Entuk vaksin flu uga bisa ngirit sumber daya kesehatan kanggo perawatan pasien COVID-19.


Wektu kiriman: Des-17-2020